O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Sortiment
Obiloviny, luštěniny
Výrobky z obilovin a luštěnin
Ořechy, semena, sušené ovoce
Pomazánky, džemy
Pečivo, pochutiny
Rostlinné nápoje, dezerty
Fair trade
Japonské speciality
Ochucovadla, sladidla
Nápoje
Chlazené potraviny
Mléčné výrobky
Biomaso
Regionální výrobky
Doplňky stravy
Bezlepkové potraviny
Přírodní kosmetika
Ekodrogerie
Tašky
Knihy
Knihy
Jana Janoušková
KUCHAŘKA PRO TĚLO I DUŠI

Ukáže vám, jak zdravě a přesto chutně vařit.
 
Ilona Dostálová
PŘIROZENĚ BEZ LEPKU A MLÉKA

V knize najdete recepty na jídla z přirozeně bezlepkových obilovin, s verzí pro makrobiotiky a vegany, s návody na souběžnou přípravu obvyklé a dietní stravy. V kuchařce najdete průvodce surovinami a tepelnými úpravami, doporučené složení jídelníčku, terminologie týkající se bezlepkové a zdravé stravy, recepty na obvyklá jídla i na nepříliš známé využití celých zrn, na využití rostlinné bílkoviny - luštěnin a výrobků ze sóji místo masa, makrobiotické dezerty i zákusky a cukroví s ambicí nahradit oblíbené moučníky, tipy na rychlá jídla ze zbylých obilovin, na ranní obilné kaše, na jídla na cesty a podobně.
 
Lenka Rojíková
DEZERTY PEČENÉ,NEPEČENÉ,KRÉMOVÉ

První část z mini - kuchařek Dýně na pařezu - Dezerty č. 1, které se skládají ze tří brožurek. Jsou to Nepečené dezerty, Krémové dezerty a Pečené dezerty, z nichž každá brožurka obsahuje sedm receptů. Všechny recepty splňují zásady zdravého životního stylu a jsou nejen velice lákavé na pohled, ale také velmi chutné. Kuchařka je prolnutá ilustracemi Lucie Čapkové, která jim vtisknula svůj originální rukopis. Recepty připravila a o grafickou část kuchařek se postarala Lenka Rojíková. Brožurky mají formát zhruba A6, 10,5 x 15 cm.
 
Lenka Rojíková
LUŠTĚNINY

V srpnu 2011 vychází další mini - kuchařka z edice Dýně na pařezu - Luštěniny č. 1. Toto balení obsahuje tři brožurky: Cizrna, Fazole a Hrách. Všechny recepty splňují zásady zdravého životního stylu a jsou nejen velice lákavé na pohled, ale také velmi chutné. Z kuchařky se také dozvíte proč jsou luštěniny důležité, jak je správně připravovat a získáte mnoho tipů na jejich úpravu. Plus jako vždy - originální pohlednice s překvapením!
 
Hana Zemanová
BIOKUCHAŘKA HANKY ZEMANOVÉ

Ojedinělá česká kuchařka je určena všem, kdo jsou zmateni z velkého množství informací o zdravé výživě a už vlastně ani nevědí, co mají jíst. Tahle knížka je o tom, jak se vyznat v informačním chaosu a jak při rozhodování zapojit zdravý selský rozum. Je i o tom, jak si z těla zbytečně nevytvářet chemickou žumpu, jak zdravě jíst a vařit tak, aby to všem chutnalo, protože jíst zdravé jídlo s nechutí je hodně nezdravé! Biokuchařka vás naučí zařazovat biopotraviny do jídelníčku – zaměřuje se i na ty méně známé, ale běžně prodávané, např. pohanku, cizrnu, špaldovou mouku, panenské oleje apod. Bio není jenom zrní či vegetariánská strava, bio může být chutné, zdravé jídlo pro celou rodinu, které nemusí být složité na přípravu. V knize najdete mnoho originálních receptů, fotografií a názorných ukázek a velké množství osvědčených tipů. Určeno všem, kteří chtějí žít zdravěji a nejsou lhostejní k přírodě.
 
Hana Zemanová
BIOABECEDÁŘ

Dlouho očekávaná nová kniha Hanky Zemanové, propagátorky biopotravin a biovaření, je jakousi „biobiblí“ – souhrnným a přehledným průvodcem pro příznivce trendu bio a biovaření i pro ty, kdo se zajímají o zdraví a zdravý životní styl. Jsou tady shromážděné výsledky vědeckých výzkumů, doporučení odborníků, srovnání pohledů západní i čínské dietetiky, názory auyrvédy a makrobiotiky.
  • Základní příručka pro všechny, kdo se zajímají o kvalitu jídla, zdraví a o bio
  • Kompletní průvodce světem biopotravin
  • Odpovědi na mnohé otázky ohledně výživy
  • Rady, jak rozpoznat potraviny vysoké kvality