O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Recepty  
Pomazánky
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Saláty
Dezerty
Cukroví
Čokoládovo -ořechové hrudky s javorovým sirupem


Na 2plechy,cca60sušenek-příprava 15min.-pečení 12-15min.


Suroviny : 150ml sezamového nebo olivového oleje, 10lžic javorového sirupu, 250g celozrnné špaldové mouky jemně mleté , 1lžíce vinného kamene(kypřící prášek bez fosfátů) , 40g vlašských ořechů,nalámaných na kousky, 2lžíce kakaa , 60g kvalitní čokolády


Postup : Metlou v misce promíchejte olej s javorovým sirupem.Pomocí metly vešlehejte mouky,vinný kamen,vlašské ořechy,kakao a nastrouhanou čokoládu.Troubu předehřejte na 170stupňů a plech vyložte pečicím papírem.Lžičkou nabírejte smě s a tvarujte směs malé hrudky,můžete je rozetřít na placičky.Vložte do vyhřáté trouby na přibližně 12-15minut,záleží na velikosti hrudek.Upečené sušenky nechte zchladnout na plechu,protože jsou zpočátku příliš křehké.
TIP -zkoušejte různé druhy kvalitní čokolády.Pokud nejste na sladké,dopřejte si hořkou se 70% kakaa.Naopak milovníci sladkého v těchto sušenkách ocení mléčnou biočokoládu.