O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Recepty  
Pomazánky
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Saláty
Dezerty
Cukroví
Pomazánka z červené čočky


Suroviny : 200g červené čočky, 5lžíc olivového oleje, 3stroužky česneku, 1cibule nakrájená na kostky, 1mrkev nastrouhaná na hrubém struhadle, kůra z jednoho biocitronu+ šťáva podle chuti, 15 třešňových rajčátek, 2hrsti čerstvé bazalky, 1,5lžíčky mořské soli


Postup :
1.Červenou čočku na cedníku několikrát propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
2.Na oleji orestujeme cibuli a utřený česnek.Po chvíli přidejte mrkev i nastrouhanou citronovou kůru a za občasného míchaní společně restujte.Dejte vařit půl litru vody.
3. K cibulce a k mrkvi přidejte okapanou červenou čočku a společně opékejte asi 5min.Občas promíchejte,podle potřeby můžete přidat trochu oleje
4.Zalijte směs vroucí vodou a přiklopte.Na velmi mírném plameni vařte 15min.občas zamíchejte.Všechna voda by se měla vyvařit,čočka by měla být měkká a díky pravidelnému míchání získat pomazánkovou konzistenci i bez mixování.
5.Dochuťte solí a nechte vychladnout ,aby pomazánka zatuhla.Pak do ní ještě zamíchejte najemno nakrájená rajčátka,bazalku,citronovou šťávu,sůl a utřený česnek podle chuti olivový olej.Podávejte s celozrnným pečivem.