O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Recepty  
Pomazánky
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Saláty
Dezerty
Cukroví
Škubánky s ječnou moukou


Suroviny : 1kg syrových oloupaných brambor,200g ječné mouky ,sůl,asi 20g rostlinného oleje


Postup : Oloupané brambory osolíme a dáme vařit ne zcela zalité vodou.Když jsou brambory dobře uvařené,vodu nesléváme a utvoříme v bramborách vařečkou několik důlků,které posypeme moukou.Přikryjeme poklicí a na velmi mírném ohni necháme asi 8minut propařit.Pak silnější metlou brambory rozšťoucháme a umícháme hladké škubánkové těsto.Ze Ječné škubánky můžeme podat na sladko,sypané mletým mákem nebo oříšky,pokapané medem. Na slano sypeme škubánky strouhaným eidamem nebo tvrdým tvarohem, polité olejem.