O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Recepty  
Pomazánky
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Saláty
Dezerty
Cukroví
Ječno-žitný litý perník


Suroviny : 200g ječné celozrnné mouky,150g žitné mouky celozrnné,50g hrubé krupice, kypřicí prášek bez fosfátů,1/2 lžičky bio perníkového koření,1/2 lžičky jedlé sody,150 g třtinového cukru,1 malé vejce, asi ¼ l mléka,80g slunečnicového oleje,rozinky do těsta,mleté neloupané mandle


Postup : Rozinky spaříme vodou a necháme okapat.Mouky.krupici, prášek do pečiva,bio perníkové koření a sodu na sucho smícháme.V míse rozšleháme vejce,olej,přírodní cukr a mléko a s připravenou moučnou směsí umícháme vláčné,ale nikoliv řídké těsto.Zapracujeme rozinky a těsto rozetřeme na plech,který jsme vyložili papírem na pečení.Shora posypeme mletými mandlemi nebo kokosem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35minut do růžova.Perník necháme na kuchyňském sítu vychladnout a pak nakrájíme na čtverečky