O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Recepty  
Pomazánky
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Saláty
Dezerty
Cukroví
Ječné šátečky z tvarohového těsta


Suroviny : 250g ječné mouky,250g měkkého tvarohu,250g Alsan bio,150g povidel,sůl,cukr nebo sypký sladovit nebo sušené mandlové mléko


Postup : Na válu zpracujeme ječnou mouku s tvarohem,bio margarínem a špetkou soli na hladké pružné máslo. Těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 4mm a rádýlkem vykrájíme čtverečky.Každý čtvereček poklademe kouskem hustých povidel a rohy čtverečků pevně spojím do šátečků.Pečeme v silně vyhřáté troubě do zlatova a ještě za tepla posypeme cukrem nebo sladovitem nebo sušeným mandlovým mlékem .