O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Recepty  
Pomazánky
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Saláty
Dezerty
Cukroví
Polentový koláč


Suroviny : 225g neztuženého tuku, 225g třtinového cukru, 225g mletých mandlí, 2lžíce bio vanilkového cukru, 3bio vejce, 110g kukuřičné mouky hladké, 1a1/2lžíčky prášku do pečiva bez fosfátu, 100g mandlových lupínku na posypání


Postup : Troubu předehřejte na 160,horkovzdušnou na 140 stupňů.Koláčovou formu o průměru 22cm vymažte a vysypte trochou mouky.V míse utřete tuk s oběma druhy cukru a vejci. Vmíchejte mleté mandle,kukuřičnou mouku,prášek do pečiva,sůl,citronovou šťávu i kůru. Těsto dejte do formy a pečte zhruba půl hodiny,dokud nebude koláč hezky zlatavý.Potom ho už jenom posypte mandlovými lupínky a nakrájejte na řezy.