O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Recepty  
Pomazánky
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Saláty
Dezerty
Cukroví
Bábovka kukuřično - špaldová s tvarohem


Suroviny : 150g rostlinného tuku Alsan Bio, 15lžíc rýžového nebo pšeničného sirupu, 250g tvarohu(nejlépe z farmy), 2vejce v biokvalitě, 150g kukuřičné hladké mouky, 75g špaldové hladké celozrnné mouky, 100g rozinek, 3lžíce kukuřičného škrobu, 1 lžíce vinného kamene


Postup : Změklý tuk vyšlehejte se sirupem ručním šlehačem. Přidejte tvaroh a 2 celá vejce a smíchejte s vyšlehaným tukem. Odděleně smíchejte suché části(mouku kukuřičnou,špaldovou ,rozinky,maizenu,vinný kámen). Do vyšlehané hmoty zamíchejte suchou směs a nalijte do vymazané bábovkové formy. Pečte ve vyhřáté troubě na 170-180 stupňů asi jednu hodinu.
TIP - ze stejného těsta zkuste ovocný koláč. Z množství uvedeného v receptu udělejte dva nižší koláčové korpusy,na které pokládejte například čerstvé meruňky a pečte kratší dobu (cca 35-40).