O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Recepty  
Pomazánky
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Saláty
Dezerty
Cukroví
Rizoto z ovsa


Suroviny : 250g ovsa, 200g žampionů, 50g cibule, 30g řepkového oleje, sůl, strouhaný sýr na posypání


Postup : Oves namočíme na 2hodiny do studené vody. Pak jej vaříme ve dvojnásobném objemu vody, až je polovina zrn popraskaná.Žampiony očistíme a nakrájíme na hrubo. Cibuli očistíme, nakrájíme na jemno a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme připravené žampiony a dusíme do měkka, popř.ochutíme solčankou. Uvařený oves promícháme se žampiony a dochutíme. Na talířích posypeme strouhaným sýrem a zdobíme zelenými natěmi nebo čerstvou zeleninou.