O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Recepty  
Pomazánky
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Saláty
Dezerty
Cukroví
Prejt z fazolek adzuki s kysanou zeleninou


Suroviny : 200g adzuki v sušeném stavu,200g ječných krup ,olej lisovaný za studena,3-4 větší cibule nakrájené najemno,2-4 stroužky česneku,mořská sůl,biokoření: lžička sušeného zázvoru,majoránky,přírodní sójová omáčka Shoyu nebo Tamari


Postup : Fazolky adzuki a kroupy uvaříme zvlášť podle návodu.Na oleji osmahneme cibulku,česnek,sůl a sušený zázvor.Přidáme uvařené azuki i s trochou vývaru a přisypeme uvařené kroupy.Společně dusíme 15-20minut,až je vyvařená veškerá tekutina.Pár minut před koncem vaření dochutíme sójovou omáčkou a majoránkou.Servírujeme samotné s kváskovým chlebem a kysaným zelím nebo salátkem z picles. Když prejt rozmixujeme,můžeme z hmoty udělat pomazánku nebo smažen placičky.Když ho zapečeme získáme obdobu sekané či nákypu.