O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Recepty  
Pomazánky
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Saláty
Dezerty
Cukroví
Pohanka - základní příprava


Postup : Důležité je pohanku před použitím rychle proprat studenou vodou. Velmi důležité je přesné dávkování vody při vaření tak ,abychom vodu neslévali (ztráta rutinu). Na 1 díl pohanky přidáme 1,5dílu vody. Vhodné je také přidat špetku soli a olivového oleje. Pohanku přivedeme k varu, 2-3 minuty vaříme pod poklicí a necháme 30minut dojít ?pod peřinou?. Nemícháme. Je dobré připravit si pohanku několik hodin dopředu, případně již večer předtím. Důvodem je, že vychlazená se nelepí a zůstává při další úpravě sypká.