O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Recepty  
Pomazánky
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Saláty
Dezerty
Cukroví
Pohankový prejt


Suroviny : 300g pohanky, 1velká cibule, 2lžíce oleje, 2vejce, 3-4 stroužky česneku, 1/2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky drceného kmínu, špetka mletého nového koření, sůl, olej na vymazání a sezamová semínka na vysypání zapékací mísy


Postup : Pohanku propláchneme,scedíme a na lžíci oleje na pánvi krátce osmahneme. Zalijeme dvojnásobným množstvím vody a na mírném ohni za občasného zamíchání vaříme 10-15minut. Na zbylém oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli,vmícháme ji k pohance spolu s vejci, prolisovaným česnekem a kořením. Směs osolíme a promícháme. Rozložíme ji do tukem vymazané a sezamovými semínky vysypané zapékací mísy a dáme do předehřáté trouby. Pečeme asi 30minut do zlatova.Prejt podáváme s vařenými brambory nebo s chlebem a salátem z kysaného zelí.