O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Recepty  
Pomazánky
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Saláty
Dezerty
Cukroví
Zeleninové rizoto s pohankou a houbami


Suroviny : Hrnek sušených hub předem namočených, 1lžička mletého kmínu, panenský olej olivový nebo sezamový, 2středně velké cibule pokrájené, 1-2stroužky česneku pokrájené, půl menšího celeru,nakrájeného na kostičky, 1 mrkev, 1/2 malé lžičky kurkumy, mořská sůl, 300g bílé rýže baseti, 100g pohankových krup, 1l vody nebo zeleninového vývaru


Postup : Dáme vařit houby s kmínem. Mezitím v hrnci rozehřejeme dostateční množství oleje a osmahneme na něm cibuli,česnek a zeleninu. Přidáme kurkumu a osolíme. Společně restujeme několik minut. Přisypeme opranou rýži s pohankou a opékáme jej spolu se zeleninou.Stále mícháme,aby se nám směs nepřipálila. Nakonec přilijeme vroucí vodu nebo vývar,povařené sušené houby a všechno pořádně promícháme. Zmírníme oheň na minimum a vaříme přikryté bez míchání 15-20 minut. Pak odstavíme z ohně a necháme rizoto pod pokličkou ještě chvíli stát. Můžeme ho dochutit podle libosti:přidáme olivový olej a čerstvé bylinky nebo kousek kvalitního biomásla a parmazánu,případně pražená piniová jadérka..