O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Recepty  
Pomazánky
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Saláty
Dezerty
Cukroví
Knedlíčky jemné z bulguru


Suroviny : 150g bulguru, 3uvařené brambory, 400ml rostlinného mléka, 1 lžíce másla, 2lžíce polohrubé mouky, 2biovejce,


Postup : Bulgur zalijeme mlékem a na mírném ohni vaříme 10min.Odstavíme a necháme ještě 10min.stát. Přidáme máslo a necháme vychladnout. Vmícháme žloutky, nastrouhané brambory, mouku a sůl a dobře promícháme. Z bílku ušleháme sníh a lehce zpracujeme do hmoty. Rukama namočenýma ve vodě tvarujeme malé knedlíčky,které vkládáme do osolené vody. Když knedlíčky vyplavou na povrch,krátce je povaříme, scedíme a promícháme s rozehřátým máslem nebo zakapeme olejem. Knedlíčky podáváme se zeleninou,masem,či omáčkou nebo jako samostatný pokrm posypaný nastrouhaným sýrem.

Knedlíčky můžeme připravit i na sladko posypané třtinovým cukrem a posypané nastrouhanými ořechy, mletým mákem, nastrouhaným tvarohem apod. Knedlíčky můžeme také plnit ovocem.