O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Recepty  
Pomazánky
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Saláty
Dezerty
Cukroví
Rajčatová omáčka s adzuki


Suroviny : 3 cibule,2větší mrkve,3-4 řapíky celeru,5lžic olivového oleje,š stroužky česneku,700g bio rajčatového pyré,sůl a čerstvě mletý pepř,400g vařených fazolek adzuki,2hrsti bazalkových lístku ,opražená slunečnicová nebo loupaná konopná semena,k podávání vařené těstoviny či polenta


Postup : Cibuli nakrájíme na půlměsíčky,mrkev a řapíkatý celer na šikmé plátky(třetinu celeru dáme stranou).Na oleji opečeme česnek,přidáme připravenou zeleninu a společně opékame na mírném ohni asi 10minut.Osolíme a přidáme bio rajčatové pyré.Dusíme pod pokličkou přibližně 20minut.Potom vmícháme adzuki a ještě čtvrt hodiny povaříme.Nakonec přidáme odloženou hrst řapíkatého celeru a čerstvou bazalku.Dotáhneme olivovým olejem,podle chuti osolíme a opepříme.Posypeme semínky a podáváme s celozrnnými nebo kukuřičnými těstovinami nebo kukuřičnou polentou.