O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Recepty  
Pomazánky
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Saláty
Dezerty
Cukroví
Polévka z praženého kerrnota


Suroviny : 100g špaldového kerrnota, 20g olivového oleje, 200g kořenové zeleniny, polovina většího pórku, sůl ,1čl miso pasty


Postup : Špaldové kernotto opražíme v hrnci na rozehřátém oleji do zlatova, zalijeme osolenou horkou vodou a vaříme do měkka. Před koncem varu přidáme na hrubo nastrouhanou zeleninu a na kolečka nakrájený pórek a vše necháme přejít varem. Přidáme miso pastu, polévku stáhneme z ohně a necháme pod pokličkou ještě 5 minut dojít.

Obměna - kernotto můžeme opražit na sucho, polévku uvařit bez tuku a teprve na konci vaření přidat za studena lisovaný olej. Výživově hodnotné látky zůstanou zachovány.