O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Recepty  
Pomazánky
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Saláty
Dezerty
Cukroví
Jahelné kuličky s mandlemi nepečené


Suroviny : 200g syrových jahel, 3/4l jablečného moštu (nebo vody), špetka mořské soli, 100grozinek, 100g oloupaných a opražených mandlí, 250g strouhaného kokosu, cca 10lžic rýžového nebo javorového sirupu


Postup : Jáhly uvaříme s rozinkami a se špetkou mořské soli. Když jáhly uvaříme v jablečném moště,budou sladší a svěžejší.Výsledná konzistence jáhel může být jemně kašovitá. Když jáhly vychladnou vmícháme k nim mandle,kokos postupně přidáme rýžový sirup. Rukama vytvoříme těsto,dle chuti a konzistence přidáme sirup.Pokud máme těsto moc řídké přidáme kokos,který umí nasáknout vodu. Z těsta vytvarujeme kuličky a obalujeme v kokosu.

Tip - můžete zkoušet různé kombinace ořechů, sušeného ovoce a koření.