O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Recepty  
Pomazánky
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Saláty
Dezerty
Cukroví
Špaldové linecké hvězdičky


Příprava : asi 30 kousků - příprava 15min., chlazení alespoň 1hod., pečení - 10min.


Suroviny : 300g mouky, můžete libovolně kombinovat bílou špaldovou mouku a celozrnnou špaldovou jemně mletou, 200g rostlinného tuku v biokvalitě, 100g sladěnky(nebo rýžového, pšeničného sirupu)


Postup : Mouky, tuk a sladěnku zpracujteme v těsto, vytvarujeme jako kouli a vychladíme v lednici alespoň hodinu. Těsto vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary.
Pečeme asi 10min na 150 stupnů. Po vychladnutí slepujeme.
Čím slepovat - můžeme smíchat ořechové nebo sezamové máslo tahini s medem či rýžovým sirupem - lahůdka! Moc dobrý je také hotový krém ze čtyř druhů ořechů. Můžeme také použít čokoládovou, karobovou pomazánku nebo kvalitní džem.

TIP :
1.Do základního těsta přidáme 3lžíce strouhané mrkve a 2lžíce strouhaného kokosu a vykrajujeme sušenky.
2.Odebereme lžíci mouky a přidáme lžíci karobu/kakaa/a 3lžíce mletých ořechů. Plníme do formiček. Přidáme koření tlučený hřebíček a skořici.
3.Na rozválené těsto nasypeme kandovanou citrónovou nebo pomerančovou kůru, lehce posypeme skořici a vykrajujeme sušenky.