O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Recepty  
Pomazánky
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Saláty
Dezerty
Cukroví
Semínkové-ořechové hrudky s javorovým sirupem


Příprava : na 2 plechy - 20min. pečení


Suroviny : 100g biomásla+trochu na vymazání plechu, 100g javorového sirupu, špetka mořské soli, 100g hladké pšeničné biomouky, 80g jemně mleté špaldové celozrnné biomouky, 100g semínek a nahrubo nasekaných ořechů/výborná je kombinace 50g slunečnicových semínek a 50g vlašských ořechů/, 1lžíčka mleté bioskořice


Postup : Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Na dva plechy mázněte trochu másla a potáhněte je papírem na pečení. V misce utřete elektrickým šlehačem máslo a pomalu do něj zašlehejte javorový sirup rozmíchaný s 5lžícemi vody a špetkou soli. Až se hmota začne jakoby srážet,vmíchejte 2lžíce hladké mouky a ještě trochu prošlehejte. Potom vařečkou vmíchejte zbytek pšeničné i špaldové mouky, ořechy a semínka. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte lžíci mouky. Pomocí dvou lžiček nebo rukama tvarujte malé hrudky a klaďte je na plech. Pečte v předehřáté troubě přibližně 20min.

TIP-udělejte si müsli hrudky. Do těsta přidejte 1lžíci javorového sirupu navíc a spolu s moukou přisypete 2lžíce jemně mletých ovesných vloček.