O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Recepty  
Pomazánky
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Saláty
Dezerty
Cukroví
Čočkový salát teplý


Suroviny : 220g červené čočky,2 hrsti vlašských ořechů, 2 lžice olivového oleje, 1malá červená cibule,1 strožek česneku, 1 lžíce tymiánu, sůl a pepř, 100g kozího sýra, 30g rukoly
NA ZÁLIVKU :1 stroužek česneku, mořská sůl a mletý pepř, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 2 lžíce balsamikového octa, 5 lžic olivového oleje


Postup :
1.Na oleji opražte nasekané ořechy a dejte je stranou.Olej nevylévejte a doměkka na něm opečte pokrájenou cibulku a česnek,trvá to asi 4minuty.Přidejte neuvařenou čočku,tymián a 300ml vroucí vody.Přikryjte a povařte do měkka.
2.Připravte zálivku-utřete česnek se solí,k pastě přidejte hořčici,pak ocet,olej a opepřete.
3.Uvařenou čočku osolte a přemístěte do servírovací mísy.Po vychladnutí ji přelijte zálivkou,přidejte rukolu a rozdrobený sýr.Promíchejte a podávejte posypané vlašskými ořechy.