O NÁS SORTIMENT AKTUALITY SLOVNÍK A-Z RECEPTY KONTAKT ODKAZY O nás Napište nám
     
Recepty  
Pomazánky
Polévky
Hlavní jídla
Přílohy
Saláty
Dezerty
Cukroví
Koláč pohankovo makovo-švestkový


Suroviny : 100g rozinek, 300ml vody nebo jablečného moštu, 3 polévkové lžíce rýžového sirupu, 100ml oleje (olej na pečení nebo olivový),100g pohankové mouky hladké, 2lžíce kypřicího prášku bez fosfátů, 50g mandlí, namletých v mixéru, 100g mletého máku, 150g nakrájených sušených švestek (nejlépe je namočit švestky přes noc do 100ml vody a pak do těsta přidat i zbytek vody z jejich máčení)


Postup : Rozinky povaříme ve vodě nebo moštu (na hrnec dáme pokličku, aby se tekutina nevyvařila-budeme ji potřebovat), přidáme sirup a olej a pomorným mixérem vše spolu rozmixujeme do jemné kaše. V druhé míse smíchame mouku, namleté mandle, mák, kypřící prášek a švestky i se zbytkem vody. Přidáme tekutou směs a vše dohromady promíchame. Dáme péct do vymazané dortové formy na 160 stupňů na cca 25 minut.